Jednoduchý recept

Švédská zelná polévka s karamelem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56727
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 polévková lžíce Cukr třtinový
1,5 l Masový vývar
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 ks Špekáčky
2 kávová lžička Sůl
400 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 838kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
65% Sodík 1 g
8% Bílkoviny 5 g

Švédská zelná polévka s karamelem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou malou hlávku zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpustíme dobré vyškvařené sádlo. Přisypeme cukr, promícháme a cukr necháme rozpustit. Přidáme pokrájené zelí, promícháme a osmažíme dozlatova. Zelí poté zalijeme vývarem z vepřového masa. Přidáme podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Polévku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme pomalu asi 15 minut.

3

Špekáčky pokrájíme na kolečka a v pánvi je osmažíme dozlatova z každé strany. Osmažená kolečka špekáčků rozdělíme do talířů, zalijeme zelnou polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept