Recept

Norská polévka z tresky a Madeirou

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56731
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
2 kávová lžička Sůl
400 g Treska aljašská
1 dl Víno bílé
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 935kJ
2% Sacharidy 6 g
130% Tuky 97 g
24% Sodík 472 mg
33% Bílkoviny 19 g

Norská polévka z tresky a Madeirou postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme k ní celou očištěnou mrkev, očištěnou cibuli, bobkový list a celé nové koření a sůl. Pomalu tresku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme doměkka asi 15-20 minut.

2

V druhém hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme zlatou jíšku.

3

Uvařenou tresku vyjmeme, vývar přecedíme. Část vychladlého vývaru přilijeme k jíšce a metličkou jíšku rozmícháme dohladka, dolijeme vývar a znovu přivedeme k varu.

4

Vaříme pomalu asi 15 minut. Tresku pokrájíme na kousky, vložíme ji zpět do polévky, přilijeme bílé kvalitní víno a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept