Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 56733

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Fazole gigant
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřový bok
2,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 352kJ
18% Sacharidy 65 g
82% Tuky 61 g
25% Sodík 496 mg
53% Bílkoviny 30 g

Dánská fazolačka postup přípravy receptu:

1

Velké barevné fazole dáme do hrnce se studenou vodou (1 litr) a necháme je namočené 10-12 hodin.

2

Druhý den fazole scedíme, přilijeme čistou vodu (1,25 litru) a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list, sůl, očištěnou celou cibuli, omytý prorostlý bůček a vaříme společně doměkka přibližně 80-90 minut.

3

V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme asi 20 minut před dovařením do polévky. Jíška se musí rozvařit, nesmí být žádné hrudky. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na plátky, které rozdělíme do talířů, přelijeme je horkou polévkou a podáváme.

Poznámka

K polévce podáváme čerstvý chléb. Polévka je sytá, nahradí hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept