Dánská fazolačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánská fazolačka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 56733 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole gigant |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
2,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 214,8mg |
Vláknina | 69g |
Vitamín A | 16,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fazole gigant nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dánská fazolačka postup přípravy receptu:
1 | Velké barevné fazole dáme do hrnce se studenou vodou (1 litr) a necháme je namočené 10-12 hodin. |
2 | Druhý den fazole scedíme, přilijeme čistou vodu (1,25 litru) a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list, sůl, očištěnou celou cibuli, omytý prorostlý bůček a vaříme společně doměkka přibližně 80-90 minut. |
3 | V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme asi 20 minut před dovařením do polévky. Jíška se musí rozvařit, nesmí být žádné hrudky. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na plátky, které rozdělíme do talířů, přelijeme je horkou polévkou a podáváme. |
Poznámka
K polévce podáváme čerstvý chléb. Polévka je sytá, nahradí hlavní jídlo.