Telecí knedlíčky - zavářka do polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí knedlíčky - zavářka do polévky
Telecí knedlíčky - zavářka do polévky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56734 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cibule |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
250 g | Telecí plec |
250 g | Vepřová plec |
1,5 l | Voda pitná |
50 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 269,7mg |
Vláknina | 636,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí knedlíčky - zavářka do polévky postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme. |
2 | Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí. |
Poznámka
Knedlíčky s telecím masem podáváme v polévkách ze zelí nebo kapusty.