Jednoduchý recept

Melounové želé s růžovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56735

Ingredience

120 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
250 g Kompot ananasový
600 g Meloun vodní
4 dl Voda pitná
5 dl Víno růžové
8 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
17% Sacharidy 62 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 16 mg
5% Bílkoviny 3 g

Melounové želé s růžovým vínem postup přípravy receptu:

1

Do vhodné nádoby položíme plátky želé a zalijeme studenou vodou. Necháme 10-15 minut želé nabobtnat. Rozkrojený meloun oloupeme, nakrájíme na kousky sousta a naskládáme je do vysokých silnostěnných skleniček.

2

Při krájení melounovou šťávu zachytáváme.

3

Do kastrůlku vlijeme šťávu z melounu, přilijeme víno, vanilkový a třtinový cukr. Společně za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru. Přidáme nabobtnalé želé i s vodou, pokračujeme ve vaření až do rozpuštění želatiny.

4

Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout. Nakonec želé doplníme do sklenic s melounem, povrch přelijeme ananasovou šťávou a na kousky nakrájeným ananasem. Vložíme do lednice zatuhnout.

Poznámka

Takto připravené želé podáváme jako dezert, hlavně v letním období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept