Melounové želé s růžovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounové želé s růžovým vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56735 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Kompot ananasový |
600 g | Meloun vodní |
5 dl | Víno růžové |
4 dl | Voda pitná |
8 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 327,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot ananasový, Meloun vodní, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounové želé s růžovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Do vhodné nádoby položíme plátky želé a zalijeme studenou vodou. Necháme 10-15 minut želé nabobtnat. Rozkrojený meloun oloupeme, nakrájíme na kousky sousta a naskládáme je do vysokých silnostěnných skleniček. |
2 | Při krájení melounovou šťávu zachytáváme. |
3 | Do kastrůlku vlijeme šťávu z melounu, přilijeme víno, vanilkový a třtinový cukr. Společně za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru. Přidáme nabobtnalé želé i s vodou, pokračujeme ve vaření až do rozpuštění želatiny. |
4 | Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout. Nakonec želé doplníme do sklenic s melounem, povrch přelijeme ananasovou šťávou a na kousky nakrájeným ananasem. Vložíme do lednice zatuhnout. |
Poznámka
Takto připravené želé podáváme jako dezert, hlavně v letním období.