Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56737 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
500 g | Jahody zahradní |
100 g | Poleva čokoládová |
30 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 dl | Voda pitná |
250 ml | Smetana ke šlehání 31% |
1 balení | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 242,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 16,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Poleva čokoládová, Pudinkový prášek - vanilkový, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana ke šlehání 31% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný ve studené vodě. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku. |
2 | Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch želé položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert.