Jednoduchý recept

Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56738

Ingredience

80 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
100 g Poleva čokoládová
30 g Pudinkový prášek - vanilkový
200 g Smetana 33% (šlehačka)
3 dl Voda pitná
20 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
18% Sacharidy 65 g
30% Tuky 22 g
6% Sodík 111 mg
4% Bílkoviny 2 g

Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.

2

Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept