Pomerančový pudink s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový pudink s mátou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56741 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
Na pudink | |
---|---|
150 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Pomeranče |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Na vymazání formiček | |
40 g | Cukr třtinový |
70 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Sirup javorový |
2 l | Voda pitná |
Na ozdobení | |
5 g | Máta |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 229,9mg |
Draslík | 485,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr třtinový, Sirup javorový, Voda pitná, Máta, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Vanilkový lusk, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový pudink s mátou postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do vhodné nádoby, přisypeme cukr a rozklepneme vejce. Vložíme vyškrábaný vanilkový lusk a vše utřeme do hladké pěny. Přilijeme mléko, vsypeme mouku, vanilkový cukr a dobře promícháme. |
2 | Z bílků ušlehaný tuhý sníh spolu s pomerančovou kůrou a šťávou. (Kůru na jemném struhadle nastrouhanou ze čtyř pomerančů a z těch samých pomerančů vymačkanou šťávu). Zlehka vmícháme do žloutkové pěny. |
3 | Šest mlých zapékacích formiček důkladně vymažeme máslem, vysypeme cukrem, na dno dáme po dvě lžíce javorového sirupu. Na sirup rozdělíme připravený pudink, každou naplněnou formičku přikryjeme kouskem alobalu. |
4 | Do pekáče vlijeme 2 l vody, naskládáme formičky a vložíme do předehřáté trouby na 40 minut. Po uvaření vyklopíme pudink z formiček na mělké, teplé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme lístky máty a tenkými kolečky pomeranče. |
Poznámka
Podáváme jako teplý, ale také studený dezert. Na dno formiček můžeme dat například med, brandy, koňák, anebo jiné druhy sirupu.