Koláč z kokosového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z kokosového těsta
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56742 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Koláč | |
100 g | Cukr třtinový |
200 g | Kokos strouhaný |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 79,7mg |
Draslík | 86,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Kokos strouhaný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z kokosového těsta postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Formu, ve které budeme koláč péct, vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem. Nejvhodnější použitelné typy formy jsou forma na biskupský chlebíček nebo forma na srnčí hřbet. Troubu připravíme k předehřátí na 160°C. |
2 | Koláč: Mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli prosejeme do hlubší mísy a společně s máslem propracujeme do žmolkovaté směsi. |
3 | Pak 2 celá vejce rozmícháme v mléce a dále v mléčné roztoku rozmícháme cukr a 8/10 použitého množství strouhaného kokosu. |
4 | Zbytek srouhaného kokosu necháme na posypání před dopečením. Mléčný roztok zapracujeme do moučné sypké směsi tak, aby výsledkem bylo těsto tekuté konzistence. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a uhladíme nožem nebo stěrkou na vodorovnou plochu a pečeme ve vyhřáté formě asi 30 minut. |
5 | Po této době koláč z trouby vyjmeme, povrch koláče posypeme strouhaným kokosem a pečeme dalších 30 minut dozlatova. Po upečení necháme hotový koláč asi 10 minut vychladnout ve formě, a potom ho z formy vyjmeme a necháme dovychladnout na děrované podložce, aby z něj pára rovnoměrně vycházela. Koláč servírujeme vychladlý, jako pohoštění. |