Kaštanový puding s pomerančovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanový puding s pomerančovým likérem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56743 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
500 g | Kaštany jedlé |
1 dl | Likér pomerančový |
3 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 dl | Mléko plnotučné |
1 l | Voda pitná |
Na ozdobení | |
---|---|
20 g | Cukr vanilka |
60 ml | Likér pomerančový |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 407,1mg |
Vláknina | 26,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 414,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaštany jedlé, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér pomerančový, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko plnotučné, Cukr vanilka, Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanový puding s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut. |
2 | Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout. |
3 | Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý, ale také studený dezert.