Recept

Šafránové zákusky sypané mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56744
Kategorie: Zákusky

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Šafránové těsto
200 g Cukr krystal
75 g Mandle
25 g Mandle plátky
100 g Máslo čerstvé
200 g Mléko plnotučné sušené
0,5 kávová lžička Šafrán
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
10% Sacharidy 37 g
37% Tuky 27 g
2% Sodík 31 mg
22% Bílkoviny 12 g

Šafránové zákusky sypané mandlemi postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Zapékací mísu, nebo zapékací formu o velikosti

2

20 x 15 cm vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na

3

160°C.

4

Šafránové těsto: Mandle umeleme a smícháme je s cukrem, šafránem

5

a sušeným mlékem v hlubší formě. Na mírném ohni rozehřejeme máslo a tekuté ho vmícháme do sypké směsi. Směs důkladně propracujeme rukama s rozšlehanými vejci a těsto vlijeme do připravené formy

6

a těsto pečeme asi 45 minut dozlatova.

7

Zapíchnutím špejle zjistíme, jestli je koláč hotov. Koláč je hotov, když špejle po zapíchnutí zůstane čistá, bez zbytků těsta. Koláč vyklopíme z formy tak, že teplou formu zabalíme do mokré utěrky a koláč z formy vyklopíme.

8

Po vyklopení z formy koláč posypeme mandovými lupínky. Ještě teplý koláč nakrájíme asi na 8 kousků. Tento koláč servírujeme teplý.

Poznámka

Tip: Tento zákusek můžeme servírovat i vychladlý, můžeme ho také zabalit do plastikového pytlíku a zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept