Šafránové zákusky sypané mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránové zákusky sypané mandlemi
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56744 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Šafránové těsto | |
200 g | Cukr krystal |
75 g | Mandle |
25 g | Mandle plátky |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mléko plnotučné sušené |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 96,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 106,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránové zákusky sypané mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Zapékací mísu, nebo zapékací formu o velikosti |
2 | 20 x 15 cm vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na |
3 | 160°C. |
4 | Šafránové těsto: Mandle umeleme a smícháme je s cukrem, šafránem |
5 | a sušeným mlékem v hlubší formě. Na mírném ohni rozehřejeme máslo a tekuté ho vmícháme do sypké směsi. Směs důkladně propracujeme rukama s rozšlehanými vejci a těsto vlijeme do připravené formy |
6 | a těsto pečeme asi 45 minut dozlatova. |
7 | Zapíchnutím špejle zjistíme, jestli je koláč hotov. Koláč je hotov, když špejle po zapíchnutí zůstane čistá, bez zbytků těsta. Koláč vyklopíme z formy tak, že teplou formu zabalíme do mokré utěrky a koláč z formy vyklopíme. |
8 | Po vyklopení z formy koláč posypeme mandovými lupínky. Ještě teplý koláč nakrájíme asi na 8 kousků. Tento koláč servírujeme teplý. |
Poznámka
Tip: Tento zákusek můžeme servírovat i vychladlý, můžeme ho také zabalit do plastikového pytlíku a zmrazit.