Jednoduchý recept

Mandlový pudink pečený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56746
Kategorie: Pudinky

Ingredience

50 ml Brandy
1 ks Citrony
100 g Cukr moučkový
40 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
60 g Krupice dětská
350 g Mandle
170 g Máslo čerstvé
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 898 kcal
Kilojoule 3 757kJ
14% Sacharidy 50 g
95% Tuky 71 g
2% Sodík 35 mg
33% Bílkoviny 19 g

Mandlový pudink pečený postup přípravy receptu:

1

Jemně pomleté mandle 200 g smícháme s rozpuštěným 130 g máslem. Přilijeme 50 g smetany, vanilkový cukr, citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu, nakonec vlijeme brandy a vše dobře promícháme.

2

Celá vejce a dva žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a utřeme na hladkou pěnu, kterou přimícháme do mandlové hmoty. Nakonec přisypeme krupici a vše důkladně promícháme.

3

Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, posypeme třtinovým cukrem a připravenou hmotu vlijeme do mísy. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 40-45 minut.

4

Po upečení necháme mírně vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře. Každou porci těsně před podáváním ozdobíme ze 200 g smetany vyšlehanou šlehačkou a posypeme zbylými pomletými mandlemi.

Poznámka

Podáváme jako teplý, ale také studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept