Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56749
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Hovězí svíčková
100 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra husí
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
37% Sodík 744 mg
90% Bílkoviny 51 g

Tournedos Rossini postup přípravy receptu:

1

Z nižší části odblaněné svíčkové ukrojíme 4 řezy asi 2 cm silné, tupou stranou nože nebo pěstí je lehce naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran rukama shrneme do původního tvaru a výšky. Na rozpálené pánvi se lžící oleje je pečeme z každé strany 3 minuty. Že je maso správně upravené, poznáme podle toho, že při dopékání na povrchu vyvstanou kapky růžové šťávy a na dotek musí být maso pružné. Je-li tuhé, znamená to, že je příliš propečené.

2

Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Musíme pracovat velmi rychle.

3

Do šťávy z masa přilijeme vývar, přisolíme, trochu povaříme a vmícháme lžičku másla.

4

Husí játra omyjeme a odblaníme. Pomocí pinzety pečlivě zbavíme játra všech žilek a šlach. Z vyčištěných jater nakrájíme plátky silné 1,5-2 cm, které opepříme a z obou stran zprudka opečeme na pánvi potřené olejem.

5

Tournedos položíme na nahřátý talíř, na ně položíme plátky husích jater a přelijeme šťávou.

Poznámka

Tourendos je mnoho druhů, liší se pouze oblohou. Místo husích jater na maso klademe: Alexandra – žampiony dušené na másle Americaine – půlky pečeného rajčete a smažené vejce Baltimore – na česneku, klademe na hráškovou kaši, s listy řeřichy Belle-Helène – s bramborovými lupínky, přelité omáčkou Béarnaise Bohémienne – klademe na opečené brambory, obložené smaženou cibulí Bouquetière – s dušeným hráškem a karotkou a smaženými bramborovými kroketami Champvallon – maso zabalíme do vaječné omelety s pažitkou Choron – přelité omáčkou Choron, obložené smaženými bramborami Grécy – klademe na mrkvovou kaši, obkládáme plátky vařené mrkve Dubarry – přelité máslem, obložené růžičkami smaženého květáku Helder – s pečenými rajčaty, přelité šťávou s vínem Madeira Mirabeau – se smaženou směsí brambor, žampionů a anglické slaniny Mistinguett – s opečenou směsí smažené cibule, vařené mrkve a brambor Napolitaine – s opečenou šunkou, vařenými špagetami s rajským protlakem, posypané sýrem Nicolas – maso se peče zároveň s husími játry, obložíme dušenými žampiony Nicoise – klademe na celerové pyré, na maso položíme opečený morek Portugaise – pečená rajčata s česnekem, posypeme prolisovaným žloutkem Princesse – klademe na brambory na smetaně, zdobíme chřestem Tyrolienne – s pečenými rajčaty, smaženými kolečky cibule a malými vařenými bramborami

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept