Sekaná se syrovou okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná se syrovou okurkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5675 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Hořčice |
750 g | Maso mleté - mix |
150 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 280,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 185,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová kůra, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná se syrovou okurkou postup přípravy receptu:
1 | Osolíme, opepříme a osmahneme nakrájené žampiony. |
2 | Nakrájíme salátovou okurku zbavenou jadérek. |
3 | Nasekáme česnek, smícháme se zvlhčenou houskou, masem, vejcem, hořčicí a vše zpracujeme. |
4 | Můžeme ještě osolit a opepřit, přidáme citronovou kůru. |
5 | Vmícháme okurku a žampiony a z masové směsi vytvoříme šišku. |
6 | 45 minut pečeme v předehřáté troubě, mírně podléváme vlažnou vodou. |