Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56750
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Cukr skořicový
750 g Hrušky
50 g Krupky trhané
1 l Mléko plnotučné
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 138kJ
17% Sacharidy 63 g
69% Tuky 51 g
6% Sodík 121 mg
22% Bílkoviny 13 g

Kaše z hrušek postup přípravy receptu:

1

Omyté krupky - lámanku dobře promyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a necháme je namočené několik hodin (2-3 hodiny). Poté je scedíme, vložíme do hrnce (mlékovar) s vařícím mlékem a smetanou do které jsme přidali 2 špetky soli. Za častého promíchání je pomalu uvaříme doměkka. Vaříme je 40-50 minut.

2

Mezitím, než se nám krupky uvaří, omyjeme, oloupeme a rozkrájíme hrušky. Zbavíme je jadřinců, pokrájíme je na plátky a dáme do kastrolu s 6 dl vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Hrušky poté zcedíme, vložíme je do mléka ke krupkám a společně vše dovaříme doměkka.

3

Nakonec osladíme podle chuti. Uvařenou směs necháme chvíli vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

4

Kaši znovu ohřejeme a podáváme ji samostatně posypanou skořicovým cukrem.

Poznámka

Nejčastěji hruškovou kaši podáváme jako přílohu k pečeným masům z drůbeže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept