Recept

Zázvorový koláč s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56751

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Koláč
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr krystal
1 polévková lžíce Cukr třtinový
450 g Hrušky
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 296kJ
17% Sacharidy 61 g
42% Tuky 31 g
2% Sodík 43 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zázvorový koláč s hruškami postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: formu, ve které budeme koláč péct (vhodná je forma dortová i koláčová), vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Koláč: hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které

3

pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Zázvor očistíme, nastrouháme, z másla odložíme 2 lžíce na obložení ovoce před pečením. Zbytek másla utřeme s cukrem do hladka. V utřené pěně rozmícháme tři celá rozšlehaná vejce, zázvor a mouku s kypřícím práškem do pečiva. Ze surovin vymícháme řídké, hladké těsto. Hotové těsto vlijeme do tukem vymazané formy, zarovnáme nerovnosti na povrchu střídkou nože nebo stěrkou, na těsto rozložíme připravené plátky hrušek. Ty posléze obložíme tenkými plátky másla, které jsme si odložili stranou, nakonec celý koláč posypeme třtinovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Těsto upečeného koláče by mělo být pevné, ale současně pružné. Koláč servírujeme teplý, rozkrájený na plátky.

Poznámka

Hruškový koláč výborně chutná i se zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept