Zázvorový koláč s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorový koláč s hruškami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56751 |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Koláč | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
450 g | Hrušky |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 162,8mg |
Draslík | 212,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krystal, Cukr třtinový, Hrušky, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorový koláč s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: formu, ve které budeme koláč péct (vhodná je forma dortová i koláčová), vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C. |
2 | Koláč: hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které |
3 | pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Zázvor očistíme, nastrouháme, z másla odložíme 2 lžíce na obložení ovoce před pečením. Zbytek másla utřeme s cukrem do hladka. V utřené pěně rozmícháme tři celá rozšlehaná vejce, zázvor a mouku s kypřícím práškem do pečiva. Ze surovin vymícháme řídké, hladké těsto. Hotové těsto vlijeme do tukem vymazané formy, zarovnáme nerovnosti na povrchu střídkou nože nebo stěrkou, na těsto rozložíme připravené plátky hrušek. Ty posléze obložíme tenkými plátky másla, které jsme si odložili stranou, nakonec celý koláč posypeme třtinovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Těsto upečeného koláče by mělo být pevné, ale současně pružné. Koláč servírujeme teplý, rozkrájený na plátky. |
Poznámka
Hruškový koláč výborně chutná i se zmrzlinou.