Dánská hedvábná kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánská hedvábná kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56752 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
12 dl | Malinová šťáva |
150 g | Máslo čerstvé |
7 dl | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 45,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 751,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Malinová šťáva, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dánská hedvábná kaše postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme 150 g másla, přidáme 250 g polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 7 dl mléka a 7,5 dl smetany. Přidáme 2 špetky soli. Jíšku metličkou rozšleháme do hladka a povaříme ji za stálého míchání při mírné teplotě 10 - 15 minut. Kaši podle chuti osladíme. |
2 | Hedvábnou kaši rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou (sirupem) a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.