Limetkové želé s kokosovou pěmou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetkové želé s kokosovou pěmou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56753 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
40 g | Cukr krupice |
1 ks | Limetka |
2 dl | Voda pitná |
3 plátek | Želatina |
Na pěnu | |
---|---|
1 ks | Citrony |
100 g | Kokosové mléko |
60 ml | Likér mandlový - Amaretto |
150 g | Mléko zahuštěné slazené |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 92,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Limetka, Voda pitná, Želatina, Citrony, Kokosové mléko mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mléko zahuštěné slazené, Smetana 33% (šlehačka), Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Limetkové želé s kokosovou pěmou postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny vložíme do dl studené vody, necháme nabobtnat cca 10 minut. Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, citrónovou šťávu (vymačkanou z jednoho citrónu), přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru z toho samého citrónu a vanilkový cukr. Přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Stáhneme ze sporáku, vložíme na tenké plátky pokrájenou limetkovou kůru a limetkovou šťávu z jedné limetky. Přidáme vymačkanou želatinu, mícháme až do rozpuštění želatiny. Rozlijeme do pudinkových mističek, vložíme do lednice zatuhnout. |
2 | Dortové želé uvaříme podle návodu na sáčku. Kondenzované mléko s kokosovým mlékem přivedeme k varu, přidáme připravené želé a stáhneme ze sporáku. Metlou mícháme až do mírného zahoustnutí a vychlazení. Úplně necháme vychladnout v lednici, poté do ní přimícháme ze smetany vyšlehanou šlehačku a likér Amaretto. |
3 | Hotovou pěnu rozložíme do mističek s vychladlým želé a vrátíme opět do lednice vychladnout. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme plátkem citrónu nebo limetky. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert.