Jednoduchý recept

Limetkové želé s kokosovou pěmou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56753
Kategorie: Pěny

Ingredience

1 ks Citrony
40 g Cukr krupice
1 ks Limetka
2 dl Voda pitná
3 plátek Želatina
Na pěnu
1 ks Citrony
100 g Kokosové mléko
60 ml Likér mandlový - Amaretto
150 g Mléko zahuštěné slazené
250 g Smetana 33% (šlehačka)
30 g Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
13% Sacharidy 48 g
39% Tuky 29 g
0% Sodík 9 mg
12% Bílkoviny 6 g

Limetkové želé s kokosovou pěmou postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny vložíme do dl studené vody, necháme nabobtnat cca 10 minut. Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, citrónovou šťávu (vymačkanou z jednoho citrónu), přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru z toho samého citrónu a vanilkový cukr. Přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Stáhneme ze sporáku, vložíme na tenké plátky pokrájenou limetkovou kůru a limetkovou šťávu z jedné limetky. Přidáme vymačkanou želatinu, mícháme až do rozpuštění želatiny. Rozlijeme do pudinkových mističek, vložíme do lednice zatuhnout.

2

Dortové želé uvaříme podle návodu na sáčku. Kondenzované mléko s kokosovým mlékem přivedeme k varu, přidáme připravené želé a stáhneme ze sporáku. Metlou mícháme až do mírného zahoustnutí a vychlazení. Úplně necháme vychladnout v lednici, poté do ní přimícháme ze smetany vyšlehanou šlehačku a likér Amaretto.

3

Hotovou pěnu rozložíme do mističek s vychladlým želé a vrátíme opět do lednice vychladnout. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme plátkem citrónu nebo limetky.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept