Recept

Švédská zapékaná bramborová kaše

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 54 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 34 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56755

Ingredience

500 g Brambory
1 kávová lžička Cukr moučkový
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 999kJ
5% Sacharidy 17 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 221 mg
10% Bílkoviny 6 g

Švédská zapékaná bramborová kaše postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se 7 dl osolené vody, vaříme přibližně 20 minut, poté je scedíme a prolisujeme do mísy. Přidáme roztopené vlahé máslo, žloutky, cukr, mletý bílý pepř a moučkový cukr. Vše dobře vyšleháme na hladkou kaši, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Plech vytřeme olejem a ozdobnou hubičkou vytvoříme malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova (přibližně 10 - 14 minut). Zapékanou kaši podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept