Recept

Zázvorový koláč s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56756
Kategorie: Koláče

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Jablka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
230 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Melasa
1 ks Mléko polotučné
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
150 ml Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
8% Sacharidy 27 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 110 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zázvorový koláč s jablky postup přípravy receptu:

1

Příprava na pečení: nižší obdélníkovou nebo čtvercovou formu vymažeme lžící másla, dno formy vyložíme pečicím papírem. Troubu připravíme k předehřátí na 160°C.

2

Těsto: oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na drobné kousky, které promícháme s citrónovou šťávou, aby jablka nezhnědla.

3

V menším rendlíku promícháme po mírném zahřátí máslo s cukrem a s melasou. Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a dvě lžičky mletého zázvoru. V mléce rozšleháme jedno celé vejce, poté do mléčného roztoku opatrně vmícháme všechnu mouku s kypřícím práškem a zázvorem. Nakonec do hladce zpracovaného těsta zamícháme nadrobno pokrájená jablka.

4

Těsto následně přemístíme do připravené pečicí formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut, dokud povrch koláče nezezlátne a těsto není pečené (je-li těsto již upečené testujeme zapíchnutím špejle, po vytažení musí být sucehá a nelepivá). Hotový koláč necháme vychladnout ve formě, teprve vychladlý koláč z formy vyklopíme. Z uvedeného množství surovin upečeme koláč, ze kterého nakrájíme přiebližně 12 kousků.

5

Vychladlý koláč servírujeme jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept