Jednoduchý recept

Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56757

Ingredience

Na pěnu
20 g Cukr vanilka
100 g Pistácie
250 g Smetana 33% (šlehačka)
300 g Čokoláda bílá
Na omáčku
80 ml Koňak vaječný
1,5 dl Mléko plnotučné
20 g Pudinkový prášek - vanilkový
1 ks Vanilkový lusk
Na ozdobení
70 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 687kJ
16% Sacharidy 56 g
55% Tuky 41 g
4% Sodík 78 mg
15% Bílkoviny 9 g

Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.

2

Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.

3

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.

4

Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.

Poznámka

Podáváme jako sladký, vychlazený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept