Jednoduchý recept

Doma pečené křupavé oplatky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56758

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na vymazání plechu
50 g Hera
60 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 17 mg
5% Bílkoviny 3 g

Doma pečené křupavé oplatky postup přípravy receptu:

1

Do misky vsypeme prosátou mouku, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, vsypeme cukr, vanilkový cukr, nakonec přidáme bílek. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku.

2

Plech vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a na celou plochu vedle sebe nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních do zlatova.

3

Po upečení vytáhneme z trouby a ještě z teplých kousků tvarujeme například vějířky, trubičky i jiné tvary podle vlastní fantazie.

Poznámka

Takto připravené oplatky použijeme na ozdobu pohárů, můžeme jimi také ozdobit například dorty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept