Recept

Třešňové koláčky s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56760

Ingredience

Příprava pečení
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 ml Mléko polotučné
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Rozinky tmavé
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Třešně kandované
1 ks Vejce slepičí
Servírování
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 961kJ
16% Sacharidy 57 g
30% Tuky 23 g
4% Sodík 80 mg
16% Bílkoviny 9 g

Třešňové koláčky s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Příprava na pečení: plech vymažeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C.

2

Těsto: hladkou mouku prosejeme do hlubší mísy společně s kypřícím práškem do pečiva, cukrem a špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme se změklým máslem do hladkého těsta, do kterého vmícháme pokrájené, kandované třešně, rozinky, jedno celé vejce a mléko. Ze všech surovin vypracujeme hladké měkké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu do plátu o výšce cca 2 cm.

3

Z těsta, vypracovaného z uvedeného množství surovin, vykrájíme kolečkovým vykrajovátkem asi 8 kousků. Vykrájená kolečka rozložíme na vymazaný plech, potřeme odloženým mlékem a pečeme v předehřáté troubě 10 minut.

4

Servírování: hotové bochánky necháme vychladnout a podáváme rozkrojené, potřené máslem jako pohoštění.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept