Třešňové koláčky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové koláčky s rozinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56760 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Třešně kandované |
1 ks | Vejce slepičí |
Servírování | |
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 120,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé, Třešně kandované, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové koláčky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Příprava na pečení: plech vymažeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C. |
2 | Těsto: hladkou mouku prosejeme do hlubší mísy společně s kypřícím práškem do pečiva, cukrem a špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme se změklým máslem do hladkého těsta, do kterého vmícháme pokrájené, kandované třešně, rozinky, jedno celé vejce a mléko. Ze všech surovin vypracujeme hladké měkké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu do plátu o výšce cca 2 cm. |
3 | Z těsta, vypracovaného z uvedeného množství surovin, vykrájíme kolečkovým vykrajovátkem asi 8 kousků. Vykrájená kolečka rozložíme na vymazaný plech, potřeme odloženým mlékem a pečeme v předehřáté troubě 10 minut. |
4 | Servírování: hotové bochánky necháme vychladnout a podáváme rozkrojené, potřené máslem jako pohoštění. |
Poznámka
Servírujeme studené.