Recept

Restované žampióny s citrónovou šťávou

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56761

Ingredience

1,5 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 909kJ
1% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 104 mg
7% Bílkoviny 4 g

Restované žampióny s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté žampióny osušíme, pokrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V pánvi rozpálíme máslo s olejem, žampiony orestujeme z každé strany do zlatova. Žampióny ochutíme solí, pepřem, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Houby podáváme jako přílohu rybám nebo pečenému a dušenému masu. Na talířích žapmpióny posypeme petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept