Restované žampióny s citrónovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované žampióny s citrónovou šťávou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56761 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 415,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované žampióny s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté žampióny osušíme, pokrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo s olejem, žampiony orestujeme z každé strany do zlatova. Žampióny ochutíme solí, pepřem, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Houby podáváme jako přílohu rybám nebo pečenému a dušenému masu. Na talířích žapmpióny posypeme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.