Recept

Minutkové roštěnky Entrecote

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56764

Ingredience

400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 ml Hovězí vývar základní
200 g Hranolky
55 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 345kJ
6% Sacharidy 22 g
78% Tuky 58 g
31% Sodík 624 mg
80% Bílkoviny 45 g

Minutkové roštěnky Entrecote postup přípravy receptu:

1

Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.

2

Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.

3

Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.

4

Jako přílohu podáváme smažené hranolky.

Poznámka

Většina minutkových roštěnek se připravuje stejně, mění se pouze přílohy a oblohy. Forestière – s dušenými žampiony, restovanými bramborami a sekanou pažitkou. Jussieu – s dušenými cibulkami, smaženými brambůrky a listy salátu. Mirabeau – vařené brambory opečené na másle s česnekem, sypané pažitkou. Monégasque – s bramborovou kaší a zelenými fazolovými lusky na másle. Majordome – s čočkovou kaší a anglickou slaninou. Marseillaise - s dušenými salátovými okurkami s koprem a malými vařenými brambůrky. Vídeňská – s opečenými bramborami a osmaženými kolečky cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept