Minutkové roštěnky Entrecote - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minutkové roštěnky Entrecote
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56764 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hranolky |
55 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 527,0mg |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 661,2mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Hranolky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minutkové roštěnky Entrecote postup přípravy receptu:
1 | Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché. |
2 | Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře. |
3 | Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme. |
4 | Jako přílohu podáváme smažené hranolky. |
Poznámka
Většina minutkových roštěnek se připravuje stejně, mění se pouze přílohy a oblohy. Forestière – s dušenými žampiony, restovanými bramborami a sekanou pažitkou. Jussieu – s dušenými cibulkami, smaženými brambůrky a listy salátu. Mirabeau – vařené brambory opečené na másle s česnekem, sypané pažitkou. Monégasque – s bramborovou kaší a zelenými fazolovými lusky na másle. Majordome – s čočkovou kaší a anglickou slaninou. Marseillaise - s dušenými salátovými okurkami s koprem a malými vařenými brambůrky. Vídeňská – s opečenými bramborami a osmaženými kolečky cibule.