Recept

Červené zelí s ostružinovým želé

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56770

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 špetka Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 kg Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 006kJ
10% Sacharidy 35 g
50% Tuky 38 g
18% Sodík 368 mg
6% Bílkoviny 4 g

Červené zelí s ostružinovým želé postup přípravy receptu:

1

Očištěné červené zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme sádlo a postupně přidáváme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda. Ochutíme solí, cukrem, octem, pepřem, dochutíme ostružinovým želé, dobře promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Hrnec se zelím zakryjeme poklicí, zelí dusíme při mirné teplotě přibližně 20 - 30 minut.

2

Červené zelí s ostružinovým želé podáváme k pečenému masu ze zvěřiny a k vepřovému masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept