Červené zelí s ostružinovým želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí s ostružinovým želé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56770 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Marmeláda ostružinová |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 617,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 142,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda ostružinová, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí s ostružinovým želé postup přípravy receptu:
1 | Očištěné červené zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme sádlo a postupně přidáváme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda. Ochutíme solí, cukrem, octem, pepřem, dochutíme ostružinovým želé, dobře promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Hrnec se zelím zakryjeme poklicí, zelí dusíme při mirné teplotě přibližně 20 - 30 minut. |
2 | Červené zelí s ostružinovým želé podáváme k pečenému masu ze zvěřiny a k vepřovému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.