Recept

Roštěnky s bílým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56775

Ingredience

1 ks Cibule
0 g Hovězí roštěnka vys. peč.
30 g Mouka pšeničná hladká
80 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
300 g Rýže dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 776kJ
7% Sacharidy 25 g
51% Tuky 38 g
20% Sodík 395 mg
82% Bílkoviny 46 g

Roštěnky s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran do zlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.

2

Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme suchým bílým vínem a rozmícháme.

3

Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.

4

Podáváme s dušenou rýží, posypané petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept