Milánské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské roštěnky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56776 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
5 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Špagety |
2 kávová lžička | Sůl |
60 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 69,1mg |
Vláknina | 916,3mg |
Vitamín A | 168,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme špagety. Propláchneme je studenou vodou, překrájíme a smícháme s nakrájenou šunkou, solí, pepřem, sýrem a vejcem. |
2 | Z očištěného vysokého roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky, silné 1,5 až 2 cm, o hmotnosti cca 130 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. |
3 | Roštěnky naplníme připravenou směsí, svineme je a převážeme bílou nití. |
4 | Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným olejem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji 200 ml vody a rozmícháme. |
5 | Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka. |
6 | Poté závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, do níž jsme přidali kečup a zjemnili ji máslem. |
7 | Podáváme bez přílohy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.