Pečená kolečka z jablečného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kolečka z jablečného těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56779 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Melasa |
75 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Servírování | |
15 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 45,1mg |
Draslík | 128,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 49,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krystal, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Melasa, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kolečka z jablečného těsta postup přípravy receptu:
1 | Příprava na pečení: plech vyložíme pečicím papírem, troubu připravíme k předehřátí na 220°C, na pomoučení válu odložíme |
2 | 3 lžíce hladké mouky. |
3 | Těsto: jablko oloupeme, zbavené jádřince nakrájíme na drobné kousky, které promícháme s citrónovou šťávou (aby kousky jablka nezhnědly). Mouku, prosátou s kypřícímm práškem do pečiva, spolu s cukrem a špetkou soli zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme do těsta nakrájená jablka, promícháme. V druhé míse rozšleháme v mléce jedno celé vejce a melasu. Moučnou hrudkovitou směs zpracujeme společně s mléčným roztokem do hladkého, spíše měkčího těsta. Z něj vyválíme na pomoučném válu plát, silný přibližně 2 cm a vykrájíme z něj asi 8 koleček kulatým vykrajovátkem nebo obrácenou sklenicí se širokým ostřejším hrdlem o průměru ceca 5 cm. Vykrájená kolečka rozložíme na připravený plech a pečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě. |
4 | Upečená kolečka rozložíme na děrovanou podložku k vychladnutí. |
5 | Servírování: jablečné kousky sevírujeme studené, rozkrojené a potřená kouslem másla jako pohoštění. |