Recept

Pečená kolečka z jablečného těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56779
Kategorie: Zákusky

Ingredience

Příprava pečení
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Jablka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
75 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Melasa
75 ml Mléko polotučné
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Servírování
15 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 972kJ
8% Sacharidy 30 g
14% Tuky 11 g
2% Sodík 41 mg
8% Bílkoviny 5 g

Pečená kolečka z jablečného těsta postup přípravy receptu:

1

Příprava na pečení: plech vyložíme pečicím papírem, troubu připravíme k předehřátí na 220°C, na pomoučení válu odložíme

2

3 lžíce hladké mouky.

3

Těsto: jablko oloupeme, zbavené jádřince nakrájíme na drobné kousky, které promícháme s citrónovou šťávou (aby kousky jablka nezhnědly). Mouku, prosátou s kypřícímm práškem do pečiva, spolu s cukrem a špetkou soli zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme do těsta nakrájená jablka, promícháme. V druhé míse rozšleháme v mléce jedno celé vejce a melasu. Moučnou hrudkovitou směs zpracujeme společně s mléčným roztokem do hladkého, spíše měkčího těsta. Z něj vyválíme na pomoučném válu plát, silný přibližně 2 cm a vykrájíme z něj asi 8 koleček kulatým vykrajovátkem nebo obrácenou sklenicí se širokým ostřejším hrdlem o průměru ceca 5 cm. Vykrájená kolečka rozložíme na připravený plech a pečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.

4

Upečená kolečka rozložíme na děrovanou podložku k vychladnutí.

5

Servírování: jablečné kousky sevírujeme studené, rozkrojené a potřená kouslem másla jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept