Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56780

Ingredience

1,5 kg Rak říční
Rybí várka
3 ks Bobkový list
6 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
20 ks Nové koření celé
4 dl Ocet kvasný lihový
20 ks Pepř černý celý
1,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Na ozdobu
2 polévková lžíce Kopr čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 509kJ
3% Sacharidy 12 g
5% Tuky 4 g
49% Sodík 970 mg
107% Bílkoviny 60 g

Raci s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Raky dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce nalijeme 1 l vody, 4 dl octa, přidáme 1,5 lžíce soli, 6 lžiček cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a snítky kopru (4 lžíce). Vodu přivedme do varu a vaříme cca 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody raky. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme je 6 - 8 minut, až raci budou červení, hrnec odstavíme z plotny a raky necháme ve vodě vychladnout.

2

Před podáváním omyjeme čerstvý kopr a petrželku kudrnku. Raky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept