Pěna z oříškového nugátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z oříškového nugátu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56782 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
Na pěnu | |
---|---|
250 g | Nugát světlý |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Na karamel | |
80 g | Cukr krupice |
100 g | Kompot mandarinkový |
80 ml | Likér pomerančový |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Vanilkový lusk |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 142,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová kůra, Cukr krupice, Kompot mandarinkový, Med včelí, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nugát světlý, Smetana 33% (šlehačka), Likér pomerančový, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z oříškového nugátu postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ihned přimícháme nakrájený nugát a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Stáhneme z ohně, za stálého míchání rozpustíme nugát a mírně hmotu vychladíme. Vložíme ji do lednice úplně vychladnout. |
2 | Pomeranče oloupeme, kůru pokrájíme na tenké proužky. Z pomeranče odstraníme slupku ie blánu, pomeranč rozdělíme na jednotlivé měsíčky, ty nakrájíme na menší kousky. V teflonové pánvi rozpustíme cukr s medem na karamel. Opatrně zalijeme horkou vodou a chvilku povaříme. Odstavíme, vložíme pomerančové kousky, nakrájenou kůru, přilijeme pomerančový likér a vyškrábaná vanilková semínka. Vše promícháme, necháme v lednici celou noc odležet. |
3 | Vychladlou směs vyšleháme na pěnu. Na dno vysokých sklenek dáme pomerančovou směs, potom vyšlehanou pěnu, následně přelijeme karamelem. Všechny porce nakonec ozdobíme mandarinkovým kompotem a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené poháry podáváme jako studené dezerty. V návodu není uvedená doba odležení pomerančů (celou noc).