Jednoduchý recept

Pěna z oříškového nugátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56782
Kategorie: Pěny

Ingredience

Na pěnu
250 g Nugát světlý
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
250 g Smetana 33% (šlehačka)
Na karamel
80 g Cukr krupice
100 g Kompot mandarinkový
80 ml Likér pomerančový
2 polévková lžíce Med včelí
2 ks Pomeranče
1 ks Vanilkový lusk
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 315kJ
14% Sacharidy 51 g
45% Tuky 34 g
0% Sodík 2 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pěna z oříškového nugátu postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ihned přimícháme nakrájený nugát a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Stáhneme z ohně, za stálého míchání rozpustíme nugát a mírně hmotu vychladíme. Vložíme ji do lednice úplně vychladnout.

2

Pomeranče oloupeme, kůru pokrájíme na tenké proužky. Z pomeranče odstraníme slupku ie blánu, pomeranč rozdělíme na jednotlivé měsíčky, ty nakrájíme na menší kousky. V teflonové pánvi rozpustíme cukr s medem na karamel. Opatrně zalijeme horkou vodou a chvilku povaříme. Odstavíme, vložíme pomerančové kousky, nakrájenou kůru, přilijeme pomerančový likér a vyškrábaná vanilková semínka. Vše promícháme, necháme v lednici celou noc odležet.

3

Vychladlou směs vyšleháme na pěnu. Na dno vysokých sklenek dáme pomerančovou směs, potom vyšlehanou pěnu, následně přelijeme karamelem. Všechny porce nakonec ozdobíme mandarinkovým kompotem a podáváme.

Poznámka

Takto připravené poháry podáváme jako studené dezerty. V návodu není uvedená doba odležení pomerančů (celou noc).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept