Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56790
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Okurky nakládané
80 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 976kJ
4% Sacharidy 14 g
70% Tuky 53 g
35% Sodík 693 mg
83% Bílkoviny 47 g

Roštěnky po švábsku postup přípravy receptu:

1

Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.

2

Poté je vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, po chvíli zalijeme vodou.

3

Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme hořčici a povaříme.

4

Malou cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky krájíme na nudličky, obojí krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept