Recept

Domácí chléb se šunkou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56791
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
75 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
75 g Šunka dušená
130 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
6% Sacharidy 23 g
22% Tuky 17 g
1% Sodík 21 mg
21% Bílkoviny 12 g

Domácí chléb se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: na pečicí papír rozetřeme lžíci másla, poté papírem vyložíme hlubší formu - nejvhodnější je typ formy na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Těsto: tvrdý sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na drobné kousky, v mléce rozšleháme dvě celá vejce. Mouku, sůl, kypřící prášek do pečiva a mletou papriku prosejeme do hlubší formy. Sypké suroviny zpracujeme se změklým máslem do hrudkovté směsi. Potom přidáme mléko s vejci, těsto vypracujeme do hladka. Hotové těsto vložíme do připravené formy, vyhladíme stěrkou nebo nožem a pečeme přibližně 60 minut ve vyhřáté troubě. Hotový chléb necháme zčásti vychladnout ve formě, polovychladlý ho přemístíme na děrovanou podložku. Zcela vychladlý chléb servírujeme rozkrájený na jednotlivé krajíčky. Chutná nejlépe čerstvý.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept