Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 350 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56792

Ingredience

Ragú po baloňsku pro alergiky [56463]
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
100 g Játra kuřecí
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Pyré rajčatové
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Smetana sójová
50 g Sýr sójový - Tofu
3 špetka Sůl
2 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
100 g Špagety
55 g Šunka parmská
Omáčka bešamelová pro alergiky [56502]
1 ks Cibule
6 ks Hřebíček
45 g Margarín
450 ml Mléko sójové
30 g Mouka bezlepková
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana sójová
1 špetka Sůl
Na lasagne
280 g Lasagne bezvaječné
3 polévková lžíce Olej kukuřičný
55 g Sýr sójový - Tofu

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 187kJ
26% Sacharidy 94 g
28% Tuky 21 g
30% Sodík 598 mg
73% Bílkoviny 41 g

Lasagne pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Ragú po boloňsku pro alergiky [56463]:

2

Do kastrolu vlijeme lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme ji na olej a 2 minuty smažíme dozlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem vyjmeme z pánve a dáme stranou.

3

Zbytek oleje zahřejeme a vložíme na něj mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky. Přidáme omytá a na kousky nakrájená kuřecí játra. Osmahneme a přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky nakrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.

4

Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Pak vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.

5

Podle návodu na obalu uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským parmezánem.

6

7

Omáčka bešamelová pro alergiky [56502]:

8

Do kastrolu vlijeme sójové mléko. Přidáme oloupanou cibuli napíchanou hřebíčky, kuličky pepře a petržel. Přivedeme mléko k varu a snížíme teplotu. Necháme 10 minut probublávat, poté mléko odstavíme. Ponecháme v něm 20 minut louhovat zeleninu, poté ji odebereme, mléko přecedíme.

9

Margarín zahřejeme v kastrolu, přidáme k němu mouku, promícháme a prohřejeme 2 minuty, aby jíška zůstala světlá. Zahříváme přecezené mléko, dokud nezačne vřít.

10

Necháme na plotně jíšku na mírném ohni, postupně k ní přiléváme mléko. Mícháme, aby nevznikly žmolky. Jakmile dolijeme všechno mléko, velmi pomalu 10 minut vaříme a stále mícháme.

11

Přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.

12

13

Troubu předehřejeme na 190 °C. Pekáč vymažeme olejem a vložíme lžíci ragú. Zakryjeme 2 plátky lasagní. Pak vložíme polovinu masové směsi a rozprostřeme a vložíme další dva plátky lasagní, na ně zbytek ragú a navrch znovu dva plátky lasagní. Zalijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným sýrem tofu. Pečeme v troubě asi 40 minut.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na mléko, vejce a ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept