Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56794

Ingredience

Příprava pečení
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
20 g Droždí sušené
4 polévková lžíce Mléko polotučné
230 g Mouka chlebová
100 g Máslo čerstvé
50 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 031kJ
13% Sacharidy 48 g
36% Tuky 27 g
9% Sodík 174 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rajčatové houstičky postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: plech na pečení a hlubší mísu vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 230°C.

2

Těsto: Prosátou mouku s kypřícím práškem a sušeným droždím

3

ochutíme polovinou lžičky soli. Máslo rozehřejeme v rendlíku, se třemi lžícemi mléka a rozšlehaným vejcem vypracujeme hladké těsto. Hotové, důkladně prohnětené těsto necháme ve vymazané míse (přikryté utěrkou) kynout asi 80 minut. Poté do těsta zapracujeme prohnětáváním sušená rajčata a z těsta vyválíme na pomoučeném vále asi 8 bochánků. Ty rozložíme na plech s větším odstupem, protože při pečení těsto dost nabude.

4

Těstové bochánky přikryjeme ubrouskem, necháme kynout dalších 30 minut, po této době houstičky potřeme lžící mléka a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě do zlatova. Pečené houstičky necháme vychladnout na děrované podložce, servírujeme je jako slané pečivo.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept