Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56795

Ingredience

Na lasagne
90 g Mouka bezlepková
1 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,8 kávová lžička Xantanová guma
Ragú po baloňsku pro alergiky [56463]
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
100 g Játra kuřecí
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Pyré rajčatové
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Smetana sójová
50 g Sýr sójový - Tofu
3 špetka Sůl
2 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
100 g Špagety
55 g Šunka parmská
Omáčka bešamelová pro alergiky [56502]
1 ks Cibule
6 ks Hřebíček
45 g Margarín
450 ml Mléko sójové
30 g Mouka bezlepková
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana sójová
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
18% Sacharidy 64 g
26% Tuky 19 g
34% Sodík 681 mg
61% Bílkoviny 34 g

Lasagne bezlepkové postup přípravy receptu:

1

Na válu smícháme mouku s xanthanovou gumou a solí. Přidáme vejce a olej, zapracujeme. Vytvoříme tužší těsto, které rozválíme do hladka. Zabalíme do potravinářské fólie, ponecháme 30 minut odpočinout, poté rozválíme do šesti plátů o velikosti asi 15 x 7,5 centimetru. Tyto pláty ještě rozválíme a necháme zaschnout na válu.

2

3

Ragú po baloňsku pro alergiky [56463]: do kastrolu vlijeme lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme na olej, 2 minuty smažíme do zlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno rozsekaný česnek, smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem poté vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

4

Zbytek oleje zahřejeme, vložíme mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky, přidáme omytá a na kousky pokrájená kuřecí játra. Osmahneme, přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky rozkrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.

5

Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Poté vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.

6

Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským Parmezánem.

7

8

Omáčka bešamelová pro alergiky [56502]: do kastrolu vlijeme sójové mléko, přidáme oloupanou cibuli (napíchanou hřebíčky), kuličky pepře a petržel. Přivedeme mléko k varu a snížíme teplotu. Necháme 10 minut probublávat, poté mléko odstavíme. Ponecháme v něm 20 minut louhovat zeleninu, následně ji odebereme, mléko přecedíme.

9

Margarín zahřejeme v kastrolu, přidáme k němu mouku, promícháme a prohřejeme 2 minuty, aby jíška zůstala světlá. Zahříváme přecezené mléko, dokud nezačne vřít.

10

Necháme na plotně jíšku na mírném ohni, postupně k ní přiléváme mléko. Mícháme, aby nevznikly žmolky. Jakmile dolijeme všechno mléko, velmi pomalu 10 minut vaříme a stále mícháme.

11

Přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.

12

13

Troubu předehřejeme na 190°C. Pekáč vymažeme olejem a vložíme lžíci ragů. Zakryjeme 2 plátky lasagní. Poté vložíme polovinu masové směsi a rozprostřeme, vložíme další dva plátky lasagní, na ně zbytek ragů, navrch znovu dva plátky lasagní. Zalijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným sýrem Tofu. Pečeme v troubě asi 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept