Jednoduchý recept

Špagety s roketou pro alergiky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56796
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2,5 ks Citrony
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
55 g Roketa
340 g Špagety bezvaječné
2 špetka Sůl
30 g Sýr sójový - Tofu
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 517kJ
21% Sacharidy 77 g
2% Tuky 2 g
7% Sodík 143 mg
25% Bílkoviny 14 g

Špagety s roketou pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je tak, aby byly na skus.

2

Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Očistíme chilli papričku, rozkrojíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Z 1,5 chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.

3

Na pánev vlijeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli papričku a citronovou kůru. Zahříváme, než česnek změkne, tedy asi 2 minuty. Pak přilijeme citronovou šťávu.

4

Těstoviny scedíme a zalijeme ochuceným olejem. Lístky rokety nasekáme nadrobno. Sýr tofu nastrouháme. Promícháme špagety s lístky rokety a 1/2 množství sýra. Osolíme, opepříme a posypeme zbytkem sýra. Podáváme.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na vejce, ořechy, mléko a lepek. Při bezlepkové variantě použijeme bezlepkové špagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept