Roštěnky orientale - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky orientale
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
80 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 97,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky orientale postup přípravy receptu:
1 | Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme je, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme. |
2 | Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, roštěnky vrátíme do kastrolu, přidáme 6 zrnek nového koření, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka. |
3 | Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme, poté osolíme a do měkka podusíme, nakonec smícháme s petrželovou natí. |
4 | Roštěnky urovnáme na talíře, na plátky masa navrstvíme dušené houby, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.