Recept

Milánské rizoto pro alergiky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56799
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Margarín
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Prosciutto sušené
340 g Rýže Arborio
0,5 kávová lžička Šafrán
2 polévková lžíce Sýr sójový - Tofu
150 ml Víno bílé
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 008kJ
20% Sacharidy 73 g
19% Tuky 14 g
42% Sodík 835 mg
18% Bílkoviny 10 g

Milánské rizoto pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do většího kastrolu vlijeme vývar a bílé víno. Počkáme, dokud tekutina nepřijde k varu.

2

Do kastrolu vložíme margarín a vlijeme olivový olej. Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno. Prosciutto nakrájíme na jemno. Cibuli i prosciutto vložíme do kastrolu na tuk a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přisypeme rýži a promícháváme, aby se každé zrnko rýže obalilo v tuku.

3

Vlijeme dovnitř část vývaru a promícháváme. Jakmile rýže nasaje tekutinu, přilijeme další vývar. Když spotřebujeme polovinu množství vývaru, přisypeme šafrán, dál přiléváme vývar, mícháme a dusíme, dokud nevlijeme všechen vývar. Rýže musí být měkká, krémová, měla by si však zachovat pevná zrna, nesmí se rozvařit na kaši.

4

Nakonec opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Tofu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Recept je určen pro alergiky na mléko, vejce, ořechy a lepek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept