Milánské rizoto pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské rizoto pro alergiky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56799 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Margarín |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Prosciutto sušené |
340 g | Rýže Arborio |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
2 polévková lžíce | Sýr sójový - Tofu |
150 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 83,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Rýže Arborio, Šafrán, Sýr sójový - Tofu, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské rizoto pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Do většího kastrolu vlijeme vývar a bílé víno. Počkáme, dokud tekutina nepřijde k varu. |
2 | Do kastrolu vložíme margarín a vlijeme olivový olej. Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno. Prosciutto nakrájíme na jemno. Cibuli i prosciutto vložíme do kastrolu na tuk a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přisypeme rýži a promícháváme, aby se každé zrnko rýže obalilo v tuku. |
3 | Vlijeme dovnitř část vývaru a promícháváme. Jakmile rýže nasaje tekutinu, přilijeme další vývar. Když spotřebujeme polovinu množství vývaru, přisypeme šafrán, dál přiléváme vývar, mícháme a dusíme, dokud nevlijeme všechen vývar. Rýže musí být měkká, krémová, měla by si však zachovat pevná zrna, nesmí se rozvařit na kaši. |
4 | Nakonec opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Tofu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Recept je určen pro alergiky na mléko, vejce, ořechy a lepek.