Hovězí polévka se šunkou (nebo lančmítem) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se šunkou (nebo lančmítem)
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 568 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Chilli koření mleté |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
20 g | Glutasol |
20 g | Kari koření |
100 g | Mrkev kořen |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
20 g | Sůl |
500 g | Šunka dušená |
200 g | Vejce slepičí |
80 ml | Víno bílé |
1800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 118,6mg |
Draslík | 893,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Kari koření, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka se šunkou (nebo lančmítem) postup přípravy receptu:
1 | Do procezeného vývaru z hovězích kostí dáme očištěný, opláchnutý a na drobno nakrájený pórek, očištěnou a na malé kostičky nakrájenou mrkev a na kousky nakrájené fazolové lusky. Vše uvaříme doměkka. |
2 | Potom do vývaru s uvařenou zeleninou zamícháme rozšlehaná vejce a přidáme na nudličky nakrájenou šunku (nebo lančmít). Přilijeme víno, přidáme glutasol, čili koření, kari koření, sůl a krátce povaříme. |
3 | Při podávání do polévky dáváme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať. |