Pikantní sumeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sumeček
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5680 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Koření grilovací |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
400 g | Pangasius - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 82,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 18,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Koření grilovací, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sumeček postup přípravy receptu:
1 | Rybu pokapeme citronovou šťávou a sójovou omáčkou pikant. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a provensálskými bylinkami. |
2 | Potřeme česnekem, hořčicí a pokmínujeme. |
3 | Poté dáme odležet. |
4 | Na másle s trochou oleje opečeme rybu s plátky cibule a bobkovým listem. |
5 | Po 3 minutách rybu obrátíme a pečení dokončíme. |
Tento recept mě přímo nadchl. Je vynikající, chuťové buňky si přišly na své. Doba vaření i s přípravou skutečně celkem 30 minut. Hodnotím : +5 Úplná mňamka. Eva